Пошук

Представники Рокитнівської селищної ради на пленарному засіданні першої сесії Олевської міської ради VIII скликання

Дата: 09.12.2020 14:25
Кількість переглядів: 446

8 грудня відбулось друге пленарне засідання першої сесії Олевської міської ради VIII скликання, на якій були присутні заступник Рокитнівського селищного голови Антоніна Гордійчук, секретар селищної ради Світлана Пахнюк, керуючий справами виконавчого комітету Анатолій Герасимчук, начальник юридичного відділу райради Андрій Семенюк.

На сесії була можливість спостерігати за конструктивними виступами депутатів, зокрема депутата міської ради Михайла Весельского (на першому фото), відомого мільйонера і мецената, який за свої кошти побудував в своєму рідному селі Радовель надсучасні школу, дитсадок, стадіон та багато інших об’єктів, перетворивши село в оазис європейської цивілізації в Олевській громаді.

Після сесії гості з Рокитного мали можливість поспілкуватися з секретарем Олевської міської ради Сергієм Мельником, який в минулому скликанні працював заступником міського голови. Олевська ОТГ була створена ще в 2016 році, тому гостям з Рокитного було цікаво ознайомитися з принципами роботи сусідньої об’єднаної територіальної громади, яка по території і кількості населення близька до Рокитнівської громади.

Зокрема, цікавили питання роботи старост, комунальних господарств тощо. Такі види діяльності, якими в нас займаються Водоканал, Рокитнекомунсервіс, Рокитнекомунергія (в тому числі міська лазня), там давно перейшли до приватних структур, які не нарощують збитки, а навпаки, дають ще й дохід в бюджет громади.

Олевська громада, окрім всього іншого, використала можливості, які надавала держава при добровільному створенні ОТГ. Перший рік після утворення вони отримали 50 мільйонів додаткових державних коштів на розвиток інфраструктури, другий рік - 30 мільйонів. А на наступний рік, як відомо, таких коштів не передбачено нікому, тому прийдеться працювати з того, що заробим самі.

А як заробляти - треба вчитися, переймати досвід там, де громади вже пройшли якийсь період свого розвитку.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора