Пошук

Проведення громадського обговорення щодо реорганізації ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

Дата: 21.10.2021 18:06
Кількість переглядів: 897

 

Фото без опису

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Рокитнівської селищної ради «Про реорганізацію ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ».

 

  1. Найменування організатора громадського обговорення: Рокитнівська селищна рада.
  2. Мета: врахування думки жителів Рокитнівської територіальної громади, зокрема селища міського типу Томашгород щодо реорганізації Томашгородської гімназії Рокитнівської селищної ради.

       

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» «рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники)».

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Згідно з Конституцією України (ст. 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26):

«Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

ТОМАШГОРОДСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ (далі – заклад освіти) розташована  в селищі міського типу Томашгород Рокитнівської територіальної громади та розміщується в трьох приміщення. В двох розташовані класні кабінети, в одному бібліотека, майстерня і  їдальня з харчоблоком. Приміщення потребують поточного ремонту.    

На сьогоднішній день в закладі освіти навчається 46 учнів, в попередньому  2020-2021 навчальному році навчалося 54 учні. Загальна кількість повних класів – 6 із середньою наповненістю – 7 учнів на клас, 4 дитини з 8 класу на індивідуальній формі навчання з обмеженою кількістю годин на тиждень, здобувачі освіти в 1 та 3 класах відсутні взагалі.

В сукупності такі обставини призводять до збільшення видатків на виплату заробітної плати педагогам та технічному персоналу. Так видатки на одного учня в Томашгородській гімназії в 2019 році становили 70,6 тис грн., в 2020 році – 72,4 тис грн. Для порівняння, в Томашгородському ліцеї № 1 – всього 24,5 тис грн. та 27,7 тис. грн. відповідно. А яка різниця буде в якості навчання учнів між цими закладами?

На сьогодні єдиним оптимальним завданням  у вирішенні проблеми малокомплектності закладу освіти  є реорганізація даного закладу у початкову школу. Таким чином молодші школярі навчатимуться поруч з домівками, вчителі початкових класів  працюватимуть у звичних умовах. Учнів 5-9 класів даного закладу освіти планується підвозити до Томашгородського ліцею №1 Рокитнівської селищної ради шкільним автобусом.

Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи, виносимо на громадське обговорення  питання реорганізації Томашгородської гімназії Рокитнівської селищної ради  у заклад освіти І ступеня, її перейменування та затвердження відповідного проєкту рішення, що виноситиметься на розгляд Рокитнівської селищної ради.

Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення цього питання.

Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення, яке передбачатиме проведення в приміщенні Томашгородської гімназії Рокитнівської селищної ради зустрічей з громадськістю смт Томашгород і колективом закладу освіти.

У разі карантинних обмежень, спричинених поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: вул. Незалежності,13, смт,Рокитне Рівненської області, 34200 (відділ освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради) та на електронну адресу: gro-obgovorenya@ukr.net.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці селища міського типу Томашгород, працівники Томашгородської гімназії та Томашгородського ліцею №1 у терміни з 21 жовтня 2021 по 21 жовтня 2022 року.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: вул. Незалежності,13, смт. Рокитне Рівненської області, 34200 (відділ освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради) та на електронну адресу: gro-obgovorenya@ukr.net.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – начальник відділу освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради Павлушенко Микола Олександрович .

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Рокитнівської селищної ради.

                                                                 

 

   ПРОЄКТ

 

Фото без опису

 

УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

___________ скликання

(_____________ сесія)

РІШЕННЯ

від ____ ________ 2022 рік                                                                     № ____

Про реорганізацію ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Відповідно до статей  104, 105, 106,107 Цивільного кодексу України, пункту 30 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту», з метою забезпечення підвищення якості освіти, приведення освітньої мережі закладів загальної середньої освіти у відповідність до вимог законодавства та освітніх  потреб населення,  за погодженням з профільними постійними комісіями, селищна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Реорганізувати юридичну особу – ТОМАШГОРОДСЬКУ ГІМНАЗІЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056) шляхом приєднання до ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» (код ЄДРПОУ 25319375) та пониженням ступеня.
  2. Встановити, що правонаступником майна, прав, обов'язків та трудових відносин реорганізованої ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056) є ТОМАШГОРОДСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» (код ЄДРПОУ 25319375).
  3. Директору ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056) провести інвентаризацію всього закріпленого за нею майна та сформулювати його перелік, копію переліку майна передати комісії з припинення юридичної особи, вказаній у пункті 4 цього рішення.

4.  Для проведення заходів з реорганізації створити комісію з реорганізації ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056) (далі – комісія з реорганізації) в складі згідно додатку.

5.  Визначити місце знаходження комісії з реорганізації за адресою: Україна, 34200, Рівненська область, Рокитнівський район, смт Рокитне, вул. Незалежності, будинок 13.

  1. Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог – два місяці з моменту внесення відомостей щодо реорганізації (приєднання) ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056) у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.
  2. Комісії з реорганізації:

7.1. Провести процедуру з реорганізації ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056)   шляхом приєднання до ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» (код ЄДРПОУ 25319375) відповідно до чинного законодавства України.

7.2. В триденний термін подати державному реєстратору необхідні документи для внесення відомостей про прийняття рішення щодо припинення юридичної особи ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056)  шляхом приєднання до ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ» (код ЄДРПОУ 25319375).

7.3. Після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами та задоволення їх вимог у встановленому законом порядку, скласти передавальний акт  та подати  на затвердження  Рокитнівській селищній раді.

7.4. Вжити інших заходів з реорганізації  ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056)  в порядку, визначеному чинним законодавством.

  1. Директору ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056)  попередити працівників про вивільнення та зміну істотних умов праці відповідно до вимог чинного законодавства України.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, молодіжної політики (Смик Л.М.), з питань комунальної власності, інфраструктури та житлово-комунального господарства (Крупенко А.К.).

 

 

Селищний голова                                                Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення Рокитнівської

селищної ради

від ___ _______2022 року № ___

 

СКЛАД

комісії з реорганізації ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 25319056) 

 

Голова комісії:

ПРИТ Олександр Сергійович (реєстраційний номер облікової картки платника податків________) - член комісії, директор ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ;

 

Члени комісії:

         ГОРДІЙЧУК Антоніна Василівна (реєстраційний номер облікової картки платника податків _____________________) – селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради ;

ГОНЧАРУК Алла Вікторівна (реєстраційний номер облікової картки платника податків _____________________) – в.о.директора ТОМАШГОРОДСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ;

ПАВЛУШЕНКО Микола Олександрович (реєстраційний номер облікової картки платника податків _____________________) –  начальник відділу освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради;

СЕМЕНЮК Андрій Степанович (реєстраційний номер облікової картки платника податків ___________) – начальник юридичного відділу Рокитнівської селищної ради;

ТИМОЩУК Вікторія Василівна (реєстраційний номер облікової картки платника податків _____________) – головний бухгалтер ТОМАШГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1 РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

ЧУБИК Тетяна Владиславівна (реєстраційний номер облікової картки платника податків _____________) – головний бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради.

Адреса місцезнаходження комісії: Україна, 34200, Рівненська область, Рокитнівський район, смт Рокитне, вул. Незалежності,13.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора