Пошук

Звіт старости Кисорицького старостинського округу про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 10.02.2022 15:58
Кількість переглядів: 466

Староста Кисорицького старостинського округу звітуватиме перед жителями 17 лютого о 12:00 у  Кисорицькому сільському клубі.

Звіт

Брички Станіслава Івановича

старости

Кисорицького старостинського округу

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

Фото без опису

 

Рішенням сесії Рокитнівської селищної ради від 18 листопада 2020 року № 8 мене затверджено на посаді старости Рокитнівської селищної ради на строк повноважень даної ради та іншим рішенням затверджено  Положення про старосту, яке відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших актів законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости. На території Рокитнівської селищної ради утворено Кисорицький старостинський округ  з центром у селі Кисоричі, що складається з сіл Кисоричі, Олександрівка та Дерть Сарненського району Рівненської області. Визначено, що за адресою: село Кисоричі, вулиця Центральна, будинок 103а знаходиться адміністративна будівля Кисорицького старостинського округу, яка є робочим місцем старости.

14 липня 2021 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» № 1638-IX», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації. Обов’язок старост — представлення інтересів жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби громад були почуті та вирішені на місцях.

Частиною 6 статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР встановлено,  що при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальним і підзвітним селищній раді.

Рік  моєї роботи на посаді  старости Кисорицького старостинського округу пройшов у тісній співпраці з депутатським корпусом ради, керівниками  відділів, комунальних підприємств, населенням, громадськими організаціями та роботодавцями.

Отож, як член виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради, я приймав  участь в 9 чергових, 2 позачергових засіданнях виконкому. Був відсутній з поважних причин на 2 чергових засіданнях (перебування у відпустці).

Відповідно до  п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції»,  повідомляв про наявність у мене потенційного конфлікту інтересів та про неприйняття участі у голосуванні на засіданнях виконавчого комітету селищної  ради, під час розгляду питань про надання мешканцям громади одноразової грошової допомоги.

Приймав участь  у розгляді 2 звернень громадян щодо вирішення земельних спорів, які стосувались земельних ділянок .

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування. Найчастіше жителі звертались за отриманням матеріальної допомоги на лікування, поховання та реабілітації в післяопераційний період або в зв’язку з скрутним матеріальним становищем. Всі звернення на засіданнях виконкому були підтримані та задоволені.

За звітний період на території Кисорицького старостинського округу  вчинено 72 нотаріальні дії з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування згідно зі статтею 37 Закону України «Про нотаріат». Відтак, мною посвідчено 34 довіреностей,  зареєстровано 18 заповітів про що скеровано відповідно 18 заяв до Рівненської філії ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій. Отримано 18 витягів про успішну їх реєстрацію. Засвідчено 20 дій засвідчення справжності підпису. Видано 59 чорнобильських посвідчень.  Ведеться  щоденний прийом громадян.

 

Відповідно до  покладених на мене обов’язків, погоджував проєкти рішень ради та її виконавчого комітету щодо майна об’єднаної територіальної громади, розташованого на території округу.

Протягом звітного періоду проводилися оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність зявитись до Рокитнівського військового комісаріату, тим самим сприяв забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на  території старостинського округу.  У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складались відповідні пояснення.

Брав участь в організації виконання рішень Рокитнівської селищної ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови на території старостинського округу та у здійсненні контролю за їх виконанням.

Прийом   заяв  в окрузі здійснюється за робочим місцем старости та діловода.  В паперовому вигляді направляється безпосередньо відділу соціального захисту населення  Рокитнівської селищної ради для подальшого опрацювання спеціалістами.  Так, за 2021 рік прийнято та сформовано до передачі  для надання різних видів соціальних допомог, пільг  та субсидій -705 заяв.  Робота проводиться в такому режимі, щоб людям не потрібно було їхати за межі округу.

В приміщені  адміністративної будівлі Кисорицького  старостинського округу працює фахівець із соціальної роботи Рокитнівської селищної ради.

В старостинському окрузі ведеться погосподарський облік дворогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території  громади сільському населеному пункті, і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень. У 2021 році    перезакладено документи погосподарського обліку - заведення нових книг  після закінчення строку їх дії, зокрема, на 2021-2025 роки заведено 22  таких книги.

Це досить  великий  об’єм роботи, оскільки до таких книг поступово вручну вноситься інформація про усіх зареєстрованих в житлових приміщеннях мешканців, поновлюється та відображається достовірна інформація про площу будинків, рік їх побудови, площу земельних ділянок, що надана в користування та рахується за домогосподарством.

В окрузі нараховується, згідно господарських книг, 1259 господарств,з них: 579 –с. Кисоричі, 204- с. Олександрівка, 476-с. Дерть.

Одним з повноважень   є здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання на території сіл громадян та подання відповідним органам відомостей щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання згідно чинного законодавства. Так,  надано 137 послуг з  реєстрації місця проживання/зняття з реєстрації місця проживання громадян на території сіл,

Згідно відомостей  про зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, в окрузі  знято 61 особу ,  зареєстровано місце проживання  76 осіб.

В порівнянні з минулим роком офіційне населення округу  зменшилось  на 62 мешканці (станом на  01.01.2022 року - 2379 осіб, на 01.01.2021 року –  2441 осіб).

В Кисорицькому старостинському окрузі здійснюю  діловодство відповідно до затвердженої номенклатури справ. За звітний період, відповідно до наданих повноважень, видано 1819 довідок різного характеру, направлено 228 документів (вихідна документація, в т. ч. листування з різними організаціями, відповіді на запити різних установ, інформації, тощо), оформлено  360 справ стосовно різних видів допомог (соціальні-194, субсидії-166), здано 345 справ на отримання компенсації за тверде паливо.

Прийом громадян  проводжу  щодня  за місцем роботи в межах робочого  часу  (іноді в позаробочий час). За звітний період прийнято  397 громадян по різних питаннях (це лише ті мешканці округу, що звертались за отриманням соцпослуг, отриманням довідок,  характеристик, щодо вчинення нотаріальних дій). Однак цей показник є в рази більший, оскільки, щодня мешканці округу   звертаються та отримують роз’яснення  й в телефонному режимі. Здійснювався виїзний прийом громадян в с. Дерть (4 рази) по прийому різних видів допомог та ін..

За звітний період я не допускав на території округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Спільно з фахівцем із соціальної роботи  приймав участь у перевірці сімей з складними життєвими обставинами.

На жаль, вкрай проблемним питанням залишається наша культура та піклування про навколишнє природне середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються стихійні сміттєзвалища. З цим боремося, зокрема   влаштовували «День довкілля» для прибирання сміття за межами населених пунктів с. Кисоричі та с. Дерть. Проведено благоустрій сміттєзвалищ по селах (грудень 2020, квітень 2021 р.). Проводився благоустрій дитячих майданчиків (наявні 6 шт.), території біля адмінприміщення, клубів та установ селищної ради. В 2021 році благоустроєно (пофарбовано) 2 автобусні зупинки (с. Олександрівка-школа, с. Кисоричі- дитсадок).

Проводилось грейдерування доріг по селах старостинського округу (квітень та жовтень 2021 р.).  Прогорталися дороги по селах від снігу взимку власними силами та за допомогою небайдужих людей та підприємців, за що я їм вдячний.

Здійснено заміну лампочок вуличного освітлення в селах. На даний час працюю над питанням освітлення тих вулиць, які не освітлюються.

За сприяння селищного голови організовано та зроблено:

  • Добудовано школу та спортзал в с.Кисоричі (грудень 2020 р.);
  • Замінено твердопаливний котел в Кисорицькому ліцеї;
  • Перекрито ФАП в с.Кисоричі (травень 2021 р.);
  • Підвіз дітей «Шкільним автобусом» з с.Олександрівка в дитячий садок с.Кисоричі (грудень 2020 р.);
  • Перекрито шкільну їдальню та  проведено  реконструкцію опалювальної системи з  врізкою до  централізованої системи опалення (червень 2021 р.);

 

В с. Кисоричі функціонує місцева пожежна команда. За 9 місяців 2021 року здійснено 6 виїздів на гасіння пожеж. Витрачено 180 л бензину.

Мною за 9 місяців поточного року вчинено 50 нотаріальних дій, видано 59 чорнобильських посвідчень.

  На даний час не можу відзвітувати про хороший результат роботи  щодо вирішення багаторічної проблеми , а саме центральна дорога в с.Кисоричі (Т-18-29 Вежиця-Рокитне-Борове), яка є дорогою загального користування та знаходиться на балансі і утриманні Державного агентства автомобільних доріг.

Приймав активну участь в організації культурних заходів в старостинському окрузі, про більшість з них вам відомо, оскільки вся інформація оперативно висвітлюється на моїй сторінці та сторінці Рокитнівської селищної ради в мережі фейсбук.. Нажаль карантинні обмеження, що діяли на той час не дозволили належним чином провести та організувати День села та  реалізувати інші ідеї.

Жителі  села  беруть  активну  участь  в соціально-економічному та культурному  житті села.

Проводиться  впорядкування  подвір’їв   господарств жителів  села, приватних магазинів, установ та підприємств  та прилеглих  до них  територій,  узбіччя під’їзних доріг, пам’ятних  місць.   Жителі нашого округу починають розуміти – ніхто, крім нас, не зробить наші села привабливими та комфортними для життя.

     Рік на посаді старости був досить не простий: доводилось швидко реагувати на виклики та вирішувати проблеми.

Щиро дякую всім, хто долучається до розвитку округу, платникам податків, громадським активістам, працівникам бюджетної і комунальної сфери за те, що вони своєю працею розвивають села округу, незважаючи на нинішні умови, спричинені коронавірусною  інфекцією та карантинними обмеженнями.

Дякую жителям громади, які підтримують мене, дають поради, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади, тим, хто  розуміє, що від нашої активності в проведенні змін - наш Кисорицький старостинський округ стане кращим.

 

Дякую за увагу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора