Пошук

Звіт старости Біловізького старостинського округу про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 16.02.2022 08:59
Кількість переглядів: 328

Староста Біловізького старостинського округу звітуватиме перед жителями 23 лютого о 14:00 у Біловізькому сільському клубі.

 

ЗВІТ

Таргонського Івана Івановича

старости

Біловізького старостинського округу

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

Фото без опису

 

        Керуючись Конституцією  України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, я, Таргонський Іван Іванович- староста Біловізького старостинського округу Рокитнівської селищної ради, звітую перед мешканцями сіл Біловіж, Мушні, Купель про проведену роботу за 2021 рік.

            Рішенням сесії Рокитнівської селищної ради на території Рокитнівської селищної ради утворено Біловізький старостинський округ з центром в селі Біловіж, що складається з трьох населених пунктів: Біловіж, Мушні, Купель Сарненського району Рівненської області.

          Рішенням  сесії від 17 листопада 2020 року № 6 мене затверджено на посаду старости Рокитнівської селищної ради Біловізького старостинського округу на строк повноважень Рокитнівської селищної ради та затверджено Положення про старосту, яке відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших актів законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання, пов'язані з діяльністю старости.  

До Біловізького старостинського округу належить три населених пункти: Біловіж, Мушні, Купель. Станом на 01 січня 2022 року загальна кількість населення становить 1840 жителів постійно проживаючих та 16 мешканців тимчасово проживаючих. В населених пунктах Біловізького старостинського округу працює три школи, три ФАПи, один Будинок культури та два сільських клуби, один дитячий садочок в селі Біловіж, два лісництва: Біловізьке та Мушнянське ДП «Рокитнівський держлісгосп», агрофірма «ТЕХАГРО 2017» орендує земельні ділянки паї. На даний час понад сто мешканців частково здали в оренду свої земельні частки паї. Також на території населених пунктів працює відділення зв'язку в селі Біловіж, 10 закладів торгівлі та 15 лісопильних рам.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органу місцевого самоврядування. Найчастіше мешканці старостинського округу звертались за отриманням житлових субсидій, компенсації за тверде паливо, різних видів соціальних допомог, матеріальної допомоги на лікування та поховання. Всі звернення на засіданні виконкому були підтримані та задоволені. Отож, як член виконкому Рокитнівської селищної ради, я брав участь у 12 чергових та 2 позачергових засіданнях виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради та на кількох засіданнях сесій селищної ради.

Впродовж 2021 року мною спільно із діловодом та фахівцем із соціальної роботи було видано 2320 різних видів довідок; прийнято, сформовано та здано до ЦНАПу Рокитнівської селищної ради 258 справ на компенсацію за тверде паливо; 125 справ на соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям; 128 справ на житлову субсидію; 12 справ на пакунок малюка; 16 справ на виготовлення посвідчень на багатодітні сім'ї, 14 справ на одноразову допомогу хворим, Підготовлено документи та здано до УСЗН Сарненської районної держадміністрації на 25 чорнобильських посвідчень з них: 8 дорослих, 17 дитячих; вчинено 20 нотаріальних дій, з них складено 14 заповітів та відправлено на реєстрацію до Єдиних інформаційних систем м.Рівне.

Також мною спільно із працівниками служби у справах дітей Рокитнівської селищної ради та фахівцем із соціальної роботи Павлушенко А.М. було відвідано 12 сімей, в яких виховуються діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, та діти- сироти, діти позбавлені батьківського піклування. З батьками, які недобросовісно виконують батьківські обов'язки, проведено профілактичні бесіди, ведеться контроль по виконанню батьківських обов'язків.

В січні-лютому 2021 року, дякуючи небайдужим мешканцям сіл Біловіж, Мушні, Купель,  було організовано прочистку доріг по вулицях населених пунктів від снігових заметів; в квітні проведено акцію «За чисте довкілля»: силами працівників бюджетних установ, небайдужих громадян,  побілено та благоустроєно громадські зупинки, проведено прибирання вулиць, ремонт огорожі; загороджено сміттєзвалище в урочищі «Міх» в селі Біловіж. В червні – липні 2021 року проводилась ліквідація наслідків буревію: благоустрій кладовища в селі Біловіж, відновлення електропостачання, прибирання повалів дерев по вулицях, перекриття даху в адмінбудівлі. Мною впродовж липня- серпня здійснювався контроль по заготівлі ФОПами дикорослих (чорниць).

В серпні-вересні  2021 року на території населених пунктів: Біловіж, Мушні, Купель Біловізького старостинського округу проведено грейдерування білощебеневих та грунтових вуличних доріг. Зроблено капітальний ремонт дороги (білощебеневе покриття) по вулиці Кузнецова в селі Біловіж; виконано роботи по ремонту моста по вул. І Травня в селі Біловіж. В листопаді 2021 року було проведено зачистку (захоронення) побутових відходів на сміттєзвалищі в урочищі «Міх» в селі Біловіж. На жаль, вкрай проблемним питанням залишається наша культура та піклування про благоустрій населених пунктів та навколишнє природнє середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються несанкціоновані сміттєзвалища, нагромадження сміття по вулицях населених пунктів, в громадських зупинках, біля торговельних закладів. Закликаю всіх мешканців боротися з цією проблемою.

За моїм клопотанням до Служби автомобільних доріг в Рівненській області, у серпні зроблено ямковий ремонт відрізка дороги Мушні-Сновидовичі. В серпні 2021 року біля могил трьох учасників АТО встановлено флагштоки та вивішено державні прапори України.

Впродовж 2021 року пожежниками Біловізького старостинського округу здійснено вісім виїздів на гасіння пожеж та локалізовано вісім очагів загоряння. Мною та працівниками старостинського округу проведено підготовку до осінньо-зимового періоду та заготовлено 20 складометрів  твердого палива.

Мною подано на сесію селищної ради клопотання про виділення коштів на затвердження меж містобудівної документації с.Мушні та ремонт приміщення сільської бібліотеки в селі Біловіж.

Щодня мною проводиться прийом громадян з особистих питань. На такому прийомі побувало 248 громадян. Виносились питання такого характеру: надання земельних ділянок під ЖБ та ОСГ та земельні спори, надання матеріальних допомог, оформлення документів, інше. Впродовж 2021 року здійснено вісім виїзних прийомів в села Мушні та Купель з оргтехнікою для надання різних видів довідок, документів, консультацій. Також мною здійснено чотири виїзди по земельних спорах громадян згідно поданих письмових та усних заяв жителями старостинського округу.

Протягом звітного періоду проводили оповіщення військовозобов'язаних та призовників про необхідність з'явитись до Рокитнівського військового комісаріату, тим самим сприяв забезпеченню військового обліку військовозобов'язаних на території старостинського округу. У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складались відповідні пояснення.

В Біловізькому старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території громади сільському населеному пункті, і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень. У 2021 році розпочато перезакладення документів погосподарського обліку- заведення нових погосподарських книг на 2021-2025 роки в кількості 13 штук. Станом на 01.01.2022 року в Біловізькому старостинському окрузі нараховується 627 домогосподарств.

Одним з повноважень старости є здійснення реєстрації//зняття з реєстрації місця проживання громадян на території сіл та подання відповідним органам відомостей щодо реєстрації// зняття з реєстрації місця проживання згідно чинного законодавства. Так в Біловізькому старостинському окрузі надано 115 послуг з реєстрації місця проживання// зняття з реєстрації, що дозволило отримати надходження від сплати адміністративного збору в сумі 2501, 10 грн.

          Також брав активну участь в організації культурних заходів у старостинському окрузі, про більшість із них Вам відомо, оскільки вся інформація оперативно висвітлюється в мережі фейсбук у спільноті «Біловізький старостинський округ». Цьогоріч це були: День села Мушні, вручення свідоцтв про освіту випускникам, участь у Дні знань, святкування Святого Миколая.

          В 2022 році заплановано провести грейдерування  доріг по вулицях населених пунктів; проведення вуличного освітлення в селі Купель по вул.Центральна; закінчити розробку генплану в с.Мушні (затвердження меж населеного пункту); створення парку відпочинку в центрі села Біловіж.

          Щиро дякую тим жителям, які долучаються до розвитку округу, платникам податків, громадським активістам, працівникам бюджетної сфери за те, що вони своєю працею розвивають наші села, незважаючи на нинішні важкі умови, спричинені коронавірусною інфекцією та карантинними умовами. Дякую жителям  старостинського округу, які підтримують мене, дають поради, тим хто не просто критикує, а вносить слушні пропозиції з покращення життя громади, тим, хто розуміє, що від нашої господарності, активності в проведенні змін- наш Біловізький старостинський округ стане кращим.

          Дякую за увагу!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора