Пошук

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дата: 22.08.2023 16:12
Кількість переглядів: 146

Фізична особа-підприємець Волинець Павло Володимирович (ФО-П Волинець П.В.) має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами автозаправних станцій.

Ідентифікаційний код РНОКПП   – 3373117734.

Місце знаходження суб’єкта господарювання – 33024, м. Рівне, вул. Млинівська, буд. 26; тел. +380969347458e-mail:pasha.volinets@icloud.com.

Місце знаходження об’єктів: (АЗС смт. Рокитне) – Рівненська обл., Сарненський р-н, смт.Рокитне, вул. Міцкевича 25А; (АЗС м. Рівне) –м. Рівне, вул. Будівельників, 1.

Мета отримання дозволу на викиди – набуття права експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.

Відповідно до частин 2 і 3 Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та Постанови КМУ від 13.12.2017 №1010 «Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля», об’єкти ФО-П Волинець П.В. не підлягають оцінці впливу на довкілля.

Діяльністю ФО-П Волинець П.В. є роздрібна торгівля пальним.

(АЗС смт. Рокитне): АЗС призначена для приймання, зберігання та відпускання нафтопродуктів (дизельне паливо та бензин марки А-95). До складу АЗС входить наземний резервуар ємністю 10 м3, розділений на дві секції для зберігання дизпалива та бензину А-95. Відпускання пального здійснюється за допомогою паливороздавальної колонки марки «Шельф» на два види палива.

В результаті виробничої діяльності в атмосферне повітря викидаються такі види та обсяги забруднюючих речовин: бензин – 0,472 т/рік; вуглеводні насичені – 0,240 т/рік; бензол – 0,011 т/рік; толуол – 0,009 т/рік; ксилол – 0,001 т/рік.  

(АЗС м. Рівне): АЗС призначена для приймання, зберігання та відпускання нафтопродуктів (дизельне паливо та бензин марки А-95). До складу АЗС входить два наземних резервуара для зберігання дизпалива (ємністю 6м3) та бензину А-95(ємністю 4м3). Відпускання пального здійснюється за допомогою паливороздавальної колонки типу «Шельф» на два види палива.

В результаті виробничої діяльності в атмосферне повітря викидаються такі види та обсяги забруднюючих речовин: бензин – 0,460 т/рік; вуглеводні насичені – 0,229 т/рік; бензол – 0,010 т/рік; толуол – 0,008 т/рік; ксилол – 0,001 т/рік.  

За величинами викидів забруднюючих речовин ФО-П Волинець П.В. (АЗС смт. Рокитне;  АЗС м. Рівне ) не підлягають взяттю на державний облік.

Запропоновані дозволені обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують величин граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Встановлено умови до технологічного процесу, до обладнання та споруд, вимоги щодо неорганізованих джерел викидів.

Перевищення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів відсутні, тому заходи щодо досягнення нормативів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не розробляються.

ФО-П Волинець П.В. (АЗС смт. Рокитне;  АЗС м. Рівне ) відносяться до третьої групи об’єктів, заходи щодо обмеження обсягів залпових викидів, щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря, щодо охорони атмосферного повітря при НМУ та інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не розробляються.

На підприємстві не має технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Зауваження та пропозиції громадських організацій, окремих громадян можуть надсилатися до  Рівненської обласної держадміністрації (майдан Просвіти,1, м. Рівне, 33028); roda@rv.gov.ua. Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з  моменту публікації повідомлення в газеті.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора