Пошук

Розпорядження селищного голови №1 «Про затвердження Порядку проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції»

Кількість переглядів: 79
Скликання: 8 скликання
Сесія: 24 сесія
Тип документу: Розпорядження селищного голови
Дата: 28.02.2022
Номер документу: 1
Назва документу: Про затвердження Порядку проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

Рокитнівська селищна рада

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

селищного голови

 

28 лютого 2022 року                                                                                     № ___

 

Про затвердження Порядку проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції

 

Відповідно до пункту 11-1 розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року N 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", Регламенту Рокитнівської селищної ради, затвердженого рішенням Рокитнівської селищної ради від 17 листопада 2020 року №3, з метою належної організації та проведення пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в умовах дії обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2:

 

  1. Затвердити Порядок проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції, що додається.
  2. Відділу організаційно-документального забезпечення Рокитнівської селищної ради (Вероніка  ЄРЕМЕЙЧУК) здійснювати організаційне забезпечення підготовки та проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції.
  3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на секретаря Рокитнівської Селищної ради Марину ЛЕСКОВЕЦЬ.

 

 

Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження Рокитнівського селищного голови
від 28 лютого 2022 року № ___

 

ПОРЯДОК
проведення дистанційних пленарних засідань Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції

 

  1. У період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та/або введення режиму надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, та/або введення воєнного стану на території Рокитнівської селищної територіальної громади, пленарні засідання Рокитнівської селищної ради можуть проводитись дистанційно у режимі відеоконференції за допомогою програми Microsoft Teams або Viber з одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради та/або на її каналі YouTube в мережі Інтернет (далі - дистанційні засідання).
  2. Проведення дистанційних засідань передбачено Регламентом Рокитнівської селищної ради, затвердженим рішенням Рокитнівської селищної ради від 17 листопада 2020 року №3 (далі - Регламент), та регулюється цим Порядком.
  3. Участь у дистанційному засіданні запрошених посадових осіб виконавчих органів Рокитнівської селищної ради, представників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності Рокитнівської селищної територіальної громади (далі - запрошені особи), надання ними відповідних документів та матеріалів, що стосуються питання, з якого їх запрошено на дистанційне засідання, є обов'язковими.
  4. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів Рокитнівської селищної ради, членів Рокитнівської селищної ради територіальної громади та запрошених осіб шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради у порядку, визначеному Регламентом та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з одночасним направленням на офіційну електронну адресу кожного депутата Рокитнівської селищної ради та запрошених осіб інформації про дату та час дистанційного засідання, порядку денного, проектів рішень Рокитнівської селищної ради із супровідними матеріалами та порядку підключення до відеоконференції.
  5. Дистанційне засідання є повноважним, якщо у ньому бере участь більше половини депутатів Рокитнівської селищної ради від загального складу депутатів селищної ради.

Для підтвердження повноважності дистанційного засідання та ідентифікації присутніх депутатів Рокитнівської селищної ради перед відкриттям засідання головуючий на пленарному засіданні оголошує прізвище, ім'я та по батькові депутата Рокитнівської селищної ради в алфавітному порядку, при цьому його зображення виводиться на екрані електронної системи, за допомогою якої відбувається відеозв'язок. Депутат Рокитнівської селищної ради після появи його зображення на екрані електронної системи називає своє прізвище, ім'я, по батькові та слово "присутній".

Про повноважність дистанційного засідання в протоколі робиться відповідна відмітка та повідомляється присутнім на дистанційному засіданні депутатам Рокитнівської селищної ради.

У випадку, якщо депутат Рокитнівської селищної ради долучився до дистанційного засідання після оголошення про його повноважність, такий депутат Рокитнівської селищної ради записується на виступ у спеціальному розділі ("чаті") програми Microsoft Teams або Viber та позачергово оголошується головуючим у порядку, передбаченому абзацом другим цього пункту відповідно до черговості запису.

  1. Головуючий на дистанційному засіданні забезпечує можливість реалізації депутатами Рокитнівської селищної ради прав, визначених законами України та Регламентом.
  2. Слово для виступу, запитання, коментарів, зауважень надається головуючим на дистанційному засіданні за попереднім записом учасника дистанційного засідання в спеціальному розділі ("чаті") програми Microsoft Teams або Viber після оголошення початку такого запису.

Право виступу одночасно може мати тільки один учасник.

  1. Голосування на дистанційному засіданні здійснюється депутатами Рокитнівської селищної ради особисто і відкрито шляхом опитування.

Головуючий на дистанційному засіданні в алфавітному порядку оголошує прізвище, ім'я та по батькові депутата Рокитнівської селищної ради. Після чого депутат Рокитнівської селищної ради називає своє прізвище, ім'я, по батькові, номер питання порядку денного та/або назву проєкту рішення/правки до проєкту рішення, що розглядається, після чого депутат Рокитнівської селищної ради особисто здійснює голосування шляхом зазначення позиції "за", "проти" або "утримався".

Тривалість часу голосування кожного з депутатів Рокитнівської селищної ради становить не більш як 30 секунд. У разі необхідності тривалість часу голосування може бути збільшена головуючим на дистанційному засіданні.

Після кожного голосування по питанню порядку денного головуючий на дистанційному засіданні встановлює та оголошує результати голосування.

  1. Впродовж 24 години після проведення дистанційного засідання у разі виникнення будь-яких питань щодо некоректного відображення результатів голосування по питанню порядку денного такого засідання з технічних причин, депутат Рокитнівської селищної ради має право письмово звернутися до головуючого на дистанційному засіданні з відповідною заявою. Такі заяви у разі надходження є невід'ємною частиною протоколу дистанційного засідання, та не впливають на встановлені результати голосування.
  2. Протокол та інші документи дистанційного засідання оформлюються в порядку, визначеному Регламентом.

Під час дистанційного засідання забезпечується здійснення його відеозапису. Відеозапис є невід'ємною частиною протоколу дистанційного засідання.

  1. Питання, що не врегульовані цим Порядком, регулюються Регламентом.

 

 

Заступник селищного голови

з питань діяльності виконавчих

органів                                                                             Антоніна ГОРДІЙЧУК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора