Пошук

Результати проведених громадських слухань та засідання комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, інших об’єктів, встановлення пам’ятних знаків на території Рокитнівської селищної ради щодо перейменування вул. ГРУШЕВСЬКОГО в селі Рокитне

Дата: 06.01.2023 10:31
Кількість переглядів: 206

1. Найменування організатора громадського обговорення: Рокитнівська селищна рада.

2. Об’єкт права власності, який пропонується перейменувати: вулиця Грушевського в селі Рокитне Рокитнівської селищної територіальної громади.

3. Пропозиції щодо перейменування об’єкта права власності: вулицю Грушевського на вулицю В. ГАВРИЛЬЧИКА в селі Рокитне Рокитнівської територіальної громади.

4. Суб’єкт, що вносить пропозицію щодо перейменування об’єкта права власності: ТАРГОНСЬКИЙ Григорій Миколайович.

До Рокитнівської селищної ради надійшло звернення від 14 жителів вулиці ГРУШЕВСЬКОГО,  23 жителів села Рокитне та друзів родини ГАВРИЛЬЧИК з проханням  перейменувати вулицю ГРУШЕВСЬКОГО на вулицю В.ГАВРИЛЬЧИКА в селі Рокитне.

25.10.2022 було розміщено інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення та громадських слухань щодо перейменування вулиці ГРУШЕВСЬКОГО в селі Рокитне Рокитнівської селищної територіальної громади. Протягом двох місяців приймалися пропозиції від жителів селищної ради та громадських організацій.

Зокрема, від 30 жителів вулиці ГРУШЕВСЬКОГО надійшло письмове звернення з проханням не перейменовувати дану вулицю, яка присвячена першому президенту України, історику, громадському та політичному діячу України. Дані жителі вулиці ГРУШЕВСЬКОГО пропонують увічнити славу В.ГАВРИЛЬЧИКА шляхом перейменування сусідньої вулиці, на якій є ділянки під забудову родини загиблого Героя.

26.12.2022 в приміщенні будинку культури села Рокитне по вулиці Соборній, 13 було проведено громадські слухання щодо перейменування вулиці ГРУШЕВСЬКОГО на вулицю В.ГАВРИЛЬЧИКА в селі Рокитне. В обговоренні прийняли участь представники учасників АТО, ГО «Об'єднання дружин і матерів учасників бойових дій АТО/ООС Рокитнівщини», жителі вулиці ГРУШЕВСЬКОГО, сім’я ГАВРИЛЬЧИК, жителі Рокитнівської селищної територіальної громади та представники Рокитнівської селищної ради. За результатами обговорення було запропоновано винести на розгляд комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, інших об’єктів, встановлення пам’ятних знаків на території Рокитнівської селищної ради (далі – Комісія), створеної відповідно до рішення виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради від 28.05.2021 №149 наступне:

1. Опрацьовані результати проведеного анкетування щодо перейменування вулиці ГРУШЕВСЬКОГО в селі Рокитне;

2. Пропозицію перейменування вулиці ГРУШЕВСЬКОГО на вулицю В.ГАВРИЛЬЧИКА в селі Рокитне;

3. Пропозицію щодо проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиці Північна в селі Рокитне.

Додатково було проведено анкетування щодо перейменування вулиці ГРУШЕВСЬКОГО на вулицю В.ГАВРИЛЬЧИКА безпосередньо з жителями вулиці ГРУШЕВСЬКОГО по будинково.

В результаті проведеного анкетування серед жителів вулиці ГРУШЕВСЬКОГО:

За – 7 чол.

Проти – 13 чол.

 

В результаті проведеного анкетування серед жителів Рокитнівської селищної територіальної громади та Березівської сільської ради, які були присутні на громадському обговоренні:

За – 15 чол.

Проти – 1 чол.

 

Всі пропозиції винесені на розгляд Комісії, яка відбулась 05.01.2023. Комісія вирішила залишити назву вулиці ГРУШЕВСЬКОГО в селі Рокитне, оскільки вона носить ім’я видатної історичної особистості. Дана вулиця носить назву ГРУШЕВСЬКОГО вже понад 25 років. Михайло Грушевський – одна з найпомітніших українських постатей ХХ століття, надзвичайно талановита та мудра особистість, історик, літературознавець, письменник, публіцист, громадський і державний діяч. Він творив українську історію, з одного боку, як автор багатотомної «Історії України-Руси», з іншого – як громадсько-політичний діяч та голова Центральної Ради. Це перший президент України. І ми не можемо знехтувати його досягненнями, перейменувавши вулицю названу його іменем.

Одночасно відзначаємо заслуги Володимира ГАВРИЛЬЧИКА перед Україною і переконані, що вулиця В.ГАВРИЛЬЧИКА має бути в селі Рокитне.

Врахувавши всі фактори та думку громадськості, Комісія рекомендує винести на обговорення перейменування вулиці Північної на вулицю В.ГАВРИЛЬЧИКА в селі Рокитне з метою вшанування загиблого Захисника Володимира ГАВРИЛЬЧИКА (за умови згоди родичів померлого), оскільки родина має земельні ділянки під забудову на даній вулиці. Назва вулиці Північна не присвячена жодній пам’ятній даті, події чи видатній людині, тому її доцільно перейменувати з врахуванням нинішніх історичних реалій, з метою формування патріотизму в жителів села та увічнення пам’яті Героїв.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора