Пошук

Бабич Олександр Анатолійович

Дата: 19.05.2022 11:26
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Бабич Олександр Анатолійович народився 30 травня 1991 року, у селі Рокитне, колишнього Рокитнівського, нині Сарненського району, Рівненської області. Родина Олександра складалася з мами Марії, бабусі Домни, сестри Тетяни та брата Олексія.

У 2005 році в житті Олександра сталася трагедія, померла його мама. Опікуном хлопчика стала старша сестра Тетяна, котра проживала, на той час, у селищі міського типу Томашгород. Олександр переїхав жити до сестри.

Школу Олександр не змінював, продовжив навчатися у Рокитнівському навчально-виховному комплексі школа І-ІІІ ступеня ліцей. Після закінчення школи, у 2006 році вступив на навчання у Рокитнівський професійний ліцей. Обрав для себе спеціальність «Муляр, пічник, штукатур».

У 2017 році він вирішив пройти військову службу за контрактом. Вже 29 травня 2017 року був направлений на навчання та проходження військової служби у населений пункт Яворів, Львівська область. 

Далі у період з 2018 по 2020 роки брав участь у антитерористичній операції (АТО/ООС) у Донецькій та Луганській областях. Постійно підвищував кваліфікаю. Так, у період з 2019 по 2020 рік проходив навчальний курс за програмою підготовки «Навідник-оператор БМП-2, ВОС-121».

У 2020 році продовжив контракт ще на один рік. Був старшим солдатом, заступником командира бойової машини-навідника-оператора 1-го механізованого  відділення, 1-го механізованого взводу, 5-ї механізованої роти, 2-го механізованого батальйону в/ч А0998. У зв’язку із закінченням терміну контракту, у 2021 році був звільнений та зарахований до оперативного резерву першої черги військової частини А0998.

«У перший же день повномасштабної війни, йому зателефонували з військової частини. Сказали прибути негайно. Тоді якраз у Саші була травма ока, він лікувався, ми з лікарями вмовили його не зриватися, а долікуватися і тоді поїхати захищати Батьківщину. Так і сталося, одразу після закриття лікарняного листа, Саша вже був на полігоні. Через кілька днів їх направили у Черкаси, у в/ч А4007. Після чого був населений пункт Покровськ та Красногорівка, Донецької області», - розповідає сестра.

16 травня 2022 року, під час обстрілу позиції у селі Красногорівка, ворожа ДРГ нанесла старшому солдату, помічнику гранатометника Бабичу Олександру Анатолійовичу смертельні вогнепальні поранення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора