Пошук

Щерба Олександр Володимирович

Дата: 08.08.2023 13:20
Кількість переглядів: 91

Щерба Олександр Володимирович народився 30 листопада 1991 року в с. Заверіччя, колишнього Рокитнівського, нині Сарненського району Рівненської області, де проживав разом з мамою, братом та сестрою. 

Навчався у Томашгородській ЗОШ І – ІІ ступенів № 3, в населеному пункті Крута Слобода. Після закінчення школи вступив до Рокитнівського професійного ліцею і здобув спеціальність «Муляр. Пічник. Штукатур».

Олександр був неодружений, мав дві сестри та брата. Батько Олександра помер 7 листопада 2021 року.

З першого дня повномасштабного вторгнення країни агресора росії в Україну, Олександр добровольцем вступив до Збройних Сил України. Спочатку пішов в тероборону Рокитного, потім перевели до міста Володимир–Волинський Був рядовим-стрільцем, снайпером, військової частини А1008.

24 серпня 2022 року відправився на фронт в Харківську область. 1 листопада 2022 року Олександр зник безвісти в селі Ягідне, Куп’янського району, Харківської області. Коли Олександр довгий час не виходив на зв'язок рідня почала самостійно шукати інформацію, оскільки офіційно нічого не повідомляли. На одному з телеграм каналів «Ірина Україна» близькі побачили його фото, вбитого в полоні, де було видно тату - як ознака, що це саме він. 

Пізніше довгий час чекали обміну тілами, так як був невпізнаним через відсутність при собі документів. Обмін тіл відбувся у грудні 2022 року, та коли родина поїхала на впізнавання то тату не було на місці, щоб точно отримати підтвердження потрібно було пройти тест ДНК.   

Після довгих місяців очікувань офіційно загибель Олександра підтвердили лише 28 липня 2023 року. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора