Пошук

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства здійснила 185 виїздів у 2023 році

Дата: 15.02.2024 16:54
Кількість переглядів: 118

У квітні 2023 року мобільна бригада Рокитнівської громади, яка діє за підтримки проєкту «Міста й громади, вільні від домашнього насильства», отримала автомобіль від фонду ООН у галузі народонаселення, завдяки якому мала змогу здійснювати виїзди до людей у віддалену та важкодоступну місцевість. Загалом, протягом 2023 року здійснено 185 таких виїздів для надання соціально-психологічної допомоги, консультування та інформування із соціальних питань. Крім того, здійснювалися екстрені виїзди для вчасного реагування на випадки домашнього насильства. Серед отримувачів психологічної та консультаційної допомоги від мобільної бригади була й велика кількість внутрішньо переміщених осіб та осіб з інвалідністю.

Фахівці мобільної бригади активно розповсюджували серед населення інформаційні матеріали щодо форм, проявів та наслідків насильства і надання соціальних послуг, проводили різні заходи для формування нульової толерантності та нетерпимого ставлення до домашнього насильства.

Через гарячу лінію мобільної бригади було надано 71 психологічну консультацію.

Загалом, від початку функціонування мобільної бригади у нашій громаді, більшість громадян нарешті перестала замовчувати прояви домашнього насильства. Люди відчули, що можуть розраховувати на якісну допомогу фахівців та захист, усвідомили, що насильство - грубе порушення прав людини і, головне, знають, до кого звертатися.

Дякуємо Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine за наставництво, підтримку та супровід у запобіганні і боротьбі з домашнім та гендерно зумовленим насильством.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора