Пошук

Розпочинається проведення планової імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 29.04.2024 12:41
Кількість переглядів: 151

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та  людей. Хвороба уражає центральну нервову систему з ознаками поліоенцефаломіеліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та безпритульні тварини, однак основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

Враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин в Україні та області зокрема, на території Сарненського району орієнтовно з  07.05.2024  року розпочнеться проведення планової пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу.
Під час кампанії буде оброблена площа у кількості  2000  квадратних кілометрів. При цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних тварин, яка безпечна для людей та інших тварин. Заплановано розповсюдити 50000 доз вакцини.

Розповсюдження приманок з вакциною проводитиметься шляхом ручного наземного розкладання принад з вакциною за межами населених пунктів, на узліссях, узбіччі доріг, біля річок, сільськогосподарських угідь.
Дані заходи проводяться з метою створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.


Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. В середині приманки знаходиться желатинова капсула з вакциною проти сказу. Звертаємось до мешканців району віднестися з порозумінням до проведення заходів з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, а саме при виявленні принад не брати в руки, щоб залишати привабливими 
для тварин, адже профілактика сказу тварин – це безпека здоров’я людей!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора